İz Metal Market - İZMİR Hoşgeldiniz...

Bize Ulaşın

532 676 2045

Çalışma Saatleri

9:00 - 18:00

E-posta Adresimiz

info@izmetalmarket.com

Sac Çeşitleri Nelerdir?

Sac Çeşitleri Nelerdir?

Sac Çeşitleri Nelerdir?

Sac çeşitleri; üretildiği metal, ağırlık, kalınlık, genişlik ve dayanıklılık gibi unsurlara göre değişir. Sac kalitesi, sıcak ve soğuk haddeleme gibi faktörler de bu ürün gamının zengin çeşitlilik sunmasına neden olur.

Sac Nedir?

İşlenebilir metal parçasına sac adı verilir. Endüstriyel sektörlerde ve sanayi alanında kullanımı yaygın olan sac çeşitleri, demiryollarından mutfak araç-gereçlerine kadar birçok yerde karşımıza çıkar.

Boyalı, demir, paslanmaz, çelik, trapez, rulo ve galvanizli gibi pek çok sac türünden bahsetmek mümkündür.

En Popüler Sac Modelleri ve Kullanım Alanları

Önemli yapı malzemelerinden biri olan saclar çeşitli özelliklerde ve ebatlarda tasarlanarak ihtiyaçları cevaplar. En yaygın bazı sac ürünleri şöyle sıralanabilir:

  1. Trapez Sac

Nem, yağmur ve kar suyu, rutubet ve benzeri çevresel faktörlerden olumsuz etkilenmez. Binalardaki çatı kaplamalarında ve yağmur suyu tahliye kanallarında kullanımı yaygındır. Oluk yapımında, panjur üretiminde ve ısı yalıtımında da sıklıkla bu saclara başvurulur.

  1. Galvaniz Sac

En çok kullanılan sac çeşitleri içerisinde kendinden söz ettiren galvanizli saclar, metallerin çinko ile kaplanan hâli olarak tanımlanır. Bu sacların imâlâtında çelikler erimiş çinkoya daldırılır ve bu suretle demire güçlü bir şekilde bağlanması sağlanır.

Korozyona son derece dayanıklı olan galvaniz saclar yıpranmaya, aşınmaya karşı yüksek mukavemetiyle bilinir.

  1. DKP Sac

Çelik alaşımlı sac çeşitleri arasında bulunan DKP saclar sürekli döküm yöntemiyle elde edilir. Kalınlığı 20 mm'yi bulabilen DKP sacların en fazla kullanıldığı alanlar ise otomotiv ve beyaz eşya sektörleridir.

  1. Siyah Sac

Aydınlatma ekipmanlarında bu sac türünden yararlanılır. Büro malzemeleri üretimi için de yine siyah saclara başvurulur.

  1. Baklavalı Sac

En kaliteli sac çeşitleri yelpazesinde kendine yer bulan baklavalı saclar, estetik görünümüyle siyah saca modern bir alternatif durumundadır. Öne çıkan avantajlarından biri kolay işlenebilir olmasıdır. Çatılarda, dekoratif alanlarda, merdivenlerde bu sac modelinden faydalanılır.

  1. HRP Sac

Sıcak sacın temizlenmiş şekline HRP sac denir. Bu, asitlenmiş sac diye de isimlendirilir. Yağlanarak satılmaları da mümkündür.

En dayanıklı, işlevsel ve ucuz sac çeşitleri için doğru adres olan İz Metal Market, bu alandaki her ihtiyaca profesyonel işçiliğiyle yanıt verir. Standart ve özel sac konusunda gelişmiş çözümler sunan firmamız, beklentilerinizi karşılamaya hazırdır.

Yorumlar ( 0 )

Hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap

Bize Ulaşın

Son teknoloji ışığında, taleplere ve beklentilere uygun, titiz ve özenli işçiliğin doğru adresi olan firmamız, isteklerinizi en doğru şekilde karşılamaya hazırdır.

Telefon

532 676 2045

Eposta

info@izmetalmarket.com