İz Metal Market - İZMİR Hoşgeldiniz...

Bize Ulaşın

532 676 2045

Çalışma Saatleri

9:00 - 18:00

E-posta Adresimiz

info@izmetalmarket.com

İzmir Metal Ürünleri Marketi

İzmir Metal Ürünleri Marketi

İzmir Metal Ürünleri Marketi

İzmir metal ürünleri marketi olarak profesyonel çapta hizmet veren firmamız, bireysel ve kurumsal talepleri aynı özenle yerine getirir. Üstün kalitesini faaliyet gösterdiği her alana yansıtan İz Metal Market; sac, profil, boru, panel çit ve çatı paneli gibi sektörlerde ilk tercihlerden biridir.

Metal Ürünleri Nelerdir? Nasıl Üretilir?

Metaller; yüksek ısı ve elektrik iletkenliğine sahip, katyon oluşturmaya ve biçimlendirilmeye uygun elementlerdir. Çinkol, alüminyum ve demir 'soy olmayan metaller' arasında bulunurken; platin, gümüş ve altın 'soy metaller' içerisinde yer alır.

Endüstri ve sanayi başta olmak üzere birçok sektörün vazgeçilmez malzemesi olan metal; boru imâlâtından tank tasarımına kadar çeşitli alanlarda kullanılır. Mutfak araç-gereçleri, otomotiv ekipmanları, basınçlı kaplar ve daha pek çok ürün metaller yardımıyla elde edilir.

Parmaklıklar, merdivenler, korkuluklar, ızgaralar ve kapılar metallerin en çok kullanıldığı alanlara örnektir.

Metal üretim süreci önce levhaların kesilmesiyle başlar. Bunu ‘katlama’ aşaması takip eder. Yani metal yüzeyler belirli bir açı ile şekillendirilmek üzere istenilen noktaya yönlendirilir. Ardından kaynaklama işleminin gerçekleştirilmesi gerekir. Talaşlı imâlât, damgalama, döküm ve delme gibi prosesler de metal üretim sürecinde kendine yer bulur.

Sac modelleri ve hadde grubunda bulunan diğer ürünler metallerin işlenip şekillendirilmesi ile meydana getirilir.

Bunlardan bazılarını şöyle sıralamak mümkündür:

  1. HRP Sac

Sıcak haddelenen sacın hidroklorik asit (kısaca HCL) ile temizlenmesi sonucu oluşan ürüne HRP sac denir. Yüzeyi temizleme hattı üzerinde tamamen arındırılan bu sacların boy kesilmiş, rulo veya yağlanmış olarak satılması mümkündür.

  1. Rulo Sac

İsminden de anlaşılacağı gibi malzemeler rulo olarak imâl edilir. Ardından bunlar dilme hattında delinerek yatık veya dik şekilde paketlenir. Dilme kalınlığı ise çoğu zaman 0,20 – 2,50 mm arasıdır.

  1. DKP Sac

Bunlar tavlanmamış, soğuk haddelenmiş saclardır. Temizleme için kullanılan asidin kalınlığı 1,50 – 4,50 mm arasında farklılık gösterir.

  1. Levha Sac

Üretimi rulo olarak yapılan malzemelerin boy kesilmiş hâline levha sac adı verilir. İşlem genellikle 0.25 – 4.00 mm aralığında gerçekleştirilir.

  1. Siyah Sac

Full Hard (tam sert) sacın tav hattında tavlanmasıyla ortaya çıkar. Elde edilen ürün, yüzey düzgünlüğünü sağlamak amacıyla temper haddeden geçirilir.

Diğer Metal Ürün Çeşitleri Nelerdir?

  • Oluk veya trapez mahya,
  • Baklavalı sac,,
  • Trapez levha,
  • Galvanizli sac,
  • Boyalı sac bunlardan bazılarıdır.

Siz de tüm bunlara ve daha fazlasına en iyi kalite ile sahip olmak istiyorsanız İzmir metal ürünleri marketi olarak tercihinizi bizden yana kullanabilirsiniz.

Yorumlar ( 0 )

Hiç yorum yapılmamış

Yorum Yap

Bize Ulaşın

Son teknoloji ışığında, taleplere ve beklentilere uygun, titiz ve özenli işçiliğin doğru adresi olan firmamız, isteklerinizi en doğru şekilde karşılamaya hazırdır.

Telefon

532 676 2045

Eposta

info@izmetalmarket.com